MIKÄ ON JOUTSENMERKKI?

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä. Joutsenmerkki on lähes kaikille kuluttajille tuttu – se on Suomen tunnetuin ympäristömerkki ja Suomen 5. arvostetuin brändi (Taloustutkimus Oy ja Markkinointi&Mainonta; Bränditutkimus 2014).

Joutsenmerkki-sertifikaatin myöntää Motiva Oy:n alainen Ympäristömerkintä-organisaatio, jonka ympäristömerkintätyötä ohjaa Suomessa Ympäristöministeriö ja Työ- ja Elinkeinoministeriö.

Sertifikaatin vaatimukset ovat tiukkoja. Joutsenmerkki itse toteaa seuraavaa:

“Joutsenmerkittyjen tuotteiden ja palveluiden on täytettävä tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun eli huomioivat tuotteiden raaka-aineet, valmistuksen, käytön ja loppusijoituksen. Lisäksi vaatimuksia asetetaan laadulle, terveydelle ja turvallisuudelle. Joutsenmerkki takaa, että tuotteen tai palvelun ympäristövaikutuksista on tehty perusteellinen arvio ja asiantuntijat ovat tarkastaneet myös laatu- ja terveysvaikutukset.”

Joutsenmerkki kertoo tuotteen tai palvelun olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. Merkki tunnetaan hyvin ja sitä arvostetaan.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat