Keittiön valinta – Puustelli

EnergiatehokkuusMateriaalivalmistajat

Keittiön materiaalien ja kodinkoneiden valinta on ollut perusselvittelyn ja valintojen lisäksi taas hieman työläämpää. Piirrätytimme oman toiveemme keittiösuunnittelijalla ja pyörittelimme keittiömme 3D-mallia tietokoneen näytöllä tunnustellaksemme kokonaisuuden istuvuutta käytännössä omaan paikkaansa mökin päätyseinälle.

Puustellilta löytyi Joutsenmerkin kriteereihin sopivat materiaalit. MDF- ja melamiinilevyjen formaldehydipitoisuuksista tarvitaan vielä dokumentit, mutta on jo tiedossa, että ne täyttävät vaatimukset.

Kodinkoneet halusimme AEG:n mallistosta. Ensiksi valitsemamme koneet eivät täyttäneetkään energialuokan osalta vaatimuksia. Muun muassa kalusteisiin integroitua AEG:n jääkaappi/pakastinta ei löytynyt Puustellin katalogista A++ energialuokassa. Myös B-energialuokkaan kuuluvan liesituulettimen löytymiseen jouduimme käyttämään aikaa. Vielä etsimme 500 mm leveää liesituuletinta B-energialuokkaan kuuluvana. Tai sitten täytyy ottaa 600 leveä tuuletin, jota ainakin löytyy B-luokkaan.

Alla snap shot kodinkoneiden energialuokkaa koskevista kriteereistä.

Previous
Lattiaa ja seinää valmistuu
Next
Tärkeällä asialle näkyvyyttä Turun Sanomien tskoti-liitteessä

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat