Ilmanvaihto pian tehty

Rakennustyöt

Ilmanvaihtokoneeksi valitsimme Vallox 096 MV:n, jossa on hyvä lämmöntalteenoton hyötysuhde. Putkina halusin kokeilla Uponorin muovikanavia. Hinnaltaan ne olivat samaa luokkaa kuin kierresaumaiset peltiputket. Hyötyinä muoviputkissa on helppo työstettävyys ja tiukat liitoskohdat ilman niittauksia. Liitoksissa tosin liukuaine kuten Glidex helpottaisi asennusta varsinkin ahtaissa tiloissa, mutta emme sitä käyttäneet, vaan puhtaalla voimalla painoimme kanavat kiinni. Muoviputkien jatkoyhteissähän on pieniä harjaksia, jotka sitten tiivistävät liitoksen.

Nyt kanavat ovat paikoillaan ja eristeistä puuttuu enää murto-osa. Voi vain huokaista tyytyväisyydestä, sillä kanavien asennus on yksi ikävimmistä työvaiheista johtuen tilojen ahtaudesta ja vaikeakulkuisuudesta. Kattoristikoissa olevat diagonaalit ja ristikoiden väleissä olevat vinositeet rajoittavat sekä liikkumista että 3m pitkien putkien kääntämistä oikeaan linjaan. Kanavien eristäminenkään ei ole mitään lempipuuhaa.

Tämän jälkeen asennamme keskuspölynimurin kanavat, sitten yläpohjan höyrynsulku kiinni, puhallusvillat päälle ja sisälle pieni lämpö!

Previous
Erilaisia ja hieman valtavirrasta poikkeavia rakennushankkeita
Next
Ilmanvaihtokanavat ja keskuspölynimurin putket eristetty

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat