Kuukausi: heinäkuu 2016

Perustukset – Rudus betoni

MateriaalivalmistajatRakennusmateriaalit

Perustuksiin tulee yleensä aina betonia. Betonissa käytetään tiettyjä lisäaineita haluttujen ominaisuuksien saamiseksi. Betonin lisäaineiden valmistajan / toimittajan tulee vakuuttaa, että lisäaineet eivät sisällä tiettyjä kemikaaleja. Muun muassa Rudukselta löytyy Joutsenmerkki-rakennukseen sopivaa betonia.

WP_20160415_008

Pumppuauton letku ulottui aika mukavasti talon kauimpaan nurkkaan. Lähistöjen puut tuli karsittua samaan hintaan.

Muottilaudoitus – puutavaran jäljitettävyys

Rakennusmateriaalit

Puutavaraa tarvitaan ensimmäisen kerran linjapukkien ja muottilaudoituksen tekoon. Kummassakaan tapauksessa materiaali ei kuulu varsinaisesti rakennukseen ja näin ollen niille ei ole asetettu vaatimuksia Joutsenmerkin kriteereissä. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä toimia samoin kuin rakennukseen pysyvästi jäävän puutavaran kanssa. Puutavarasta yli 70 % tulee olla sertifioiduista metsistä (PEFC tai FSC) ja puutavarasta tarvitaan jäljitettävyystodistus (Chain of Custody Certificate= CoC). Puutavaran toimittajaa pyydetään toimittamaan nämä ennen kuin tilaus tehdään.

WP_20160406_004

 

 

Oikea vaatetus – Blåkläder

VaatetusVihreä elämäntapa

Oikeanlainen vaatetus vaikuttaa olotilaan ja sitä kautta suoritukseen. Hyvillä varusteilla töitä voi tehdä säällä kuin säällä. Sopivat työvaatteet löytyvät esimerkiksi Blåkläderiltä Raision VTR Workwear Centeristä.

VTR logo_musta_PMS 107

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat