Kategoria: Uncategorized

Sokkeli ja helmat kuntoon

RakennustyötUncategorized

Tästä se lähti: Eibenstockin timanttilaikka vuokralla viikonlopun ja sementtiliima hiottu irti sokkelista. Laitteeseen sai imurin kiinni ja se oli kyllä tarpeen. Pölyä riitti. Homma hoitui kuitenkin kevyesti muutamassa tunnissa. Kuvia tulee lisää, kun saan pinnoitustyöt käyntiin ja tuuletusaukkojen ritilät maalautettua talon sävyyn. Tässä vaiheessa olemme päätyneet Tikkurilan Yki sokkelirouheeseen, ja siitä olen varmistanut, että se kelpaa Joutsenmerkin kriteereihin.

 

Käyttöönotto

Uncategorized

Rakennustyöt on nyt saatu siihen pisteeseen, että käyttöönottokatselmus voidaan pitää. Uudenkaupungin rakennusvalvonnasta saapui tarkastusinsinööri pitämään tämän katselmuksen 5.6.2018.

Muuttolupa saatiin, muttei ilman huomautuksia. Huomautettavaa/korjattavaa tuli mm. kohdasta, jossa putoamiskorkeus oli yli 500mm ja kohdassa ei ollut kaidetta. Siihen kohtaan meillä on tulossa vielä täyttöä, joten asia tulee korjautumaan. Pudotuskorkeutta oli tällä hetkellä huimat 600 mm ja sekin ehkä 20 sentin matkalla 🙂

Saunarakennukseen pitää lisätä raitisilmaventtiili oleskelutilaan ja kiukaan suojalevyä nostaa pari senttiä ylemmäs (tämä jo tehty postausta tehdessä). Lisäksi tontin kulmalle tulee lisätä numerokyltti helpottamaan perille löytämistä. Turvallisuus- ja terveellisyysasioita kaikki huomautukset. Ihan aiheellisia siis.

Käyttöönottokatselmuksen läpäisy ei sinänsä vaikuta Joutsenmerkin saamiseen. Katselmus pitää ilman muuta läpäistä, mutta Joutsenmerkkiä varten tulee vielä oma katselmus.

Luiskan viereen tuli myös lasikaidetta. Maitokärrytkin saivat uuden värin…

Portaiden kaide tilattiin erikseen jälkitoimituksena, kun olimme saaneet aihiomitat tarkistettua työmaalla.

Istutusaltaan ympäri tuli pellitys, taustalle panelointi ja taas pellitys yläosaan. Taustalla näkyvän heinäkasan multa pitäisi vielä siirtää istutusaltaan pohjamullaksi.

Juhannuksena pääsimme sopivasti ensi kertaa saunomaan!

Vesikalusteiden hankinta

Uncategorized

Nyt ollaan saatu märkätiloissa laatoitukset valmiiksi ja saumattua. Silikonia menee jonkin verran nurkkiin ja sitten laattojen puhdistusta saadaan vielä tehdä, mutta muuten siirrytään seuraavaan tehtävään, joka on  vesikalusteiden hankinta. Tarjouksia on muutamista liikkeistä tehty ja jo saatukin. Viikonloppuna täytyy ottaa peräkärry mukaan ja hakea kalusteet mökille asennusta varten.

Kuvia tulossa…

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat