Joutsenmökki ja Joutsentalo

Joutsenmerkki

Meillä on menossa mökkiprojekti, jossa tavoitellaan Joutsenmerkkiä. Voisiko sanoa, että astetta vakavampi projekti on Roihien Joutsentalo, jossa omakotitalolle pyritään saamaan Joutsenmerkki. Käykää katsomassa www.joutsentalo.fi. Tänään sinne saatiin kattoristikot päälle.

Tarkempi kuva löytyy osoitteesta: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1x65aK5yfGjALOiQ-QYJvPVgHVzI&ll=60.8653847039631%2C15.209396149999975&z=6

Linkistä pääsee tutustumaan tarkemmin kaikkiin Joutsenmerkki-rakennusprojekteihin – niin keskeneräisiin kuin valmistuneisiin.

Pisteiden väreillä on omat merkityksensä:

punainen = valmis kerrostalo, vihreä = valmis omakotitalo, sininen = valmis päiväkotirakennus, musta = talo rakenteilla

– Suomessa on tällä hetkellä yksi valmis Joutsenmerkitty kerrostalo (Järvenpää), joka löytyy alkuperäisestä kartasta punaisella.

– Suomessa on tällä hetkellä meneillään neljä projektia, jossa haetaan Joutsenmerkkiä: meidän kesämökki (mustalla alkuperäisessä kartassa), Roihan omakotitalo (mustalla), kerrostalo Vantaalla (puuttuu kartasta), Hyvinkään päiväkoti (puuttuu kartasta).

Pikku hiljaa on päästy hyvään vauhtiin Suomessakin. Norjalaiset ovat vain muutaman askeleen tai sauvan työnnön edellä kymmenellä Svanenmerkta bygningarilla. Norjassa yhden rakennuksen on tehnyt valmiiksi NCC ja loput ovat Trysilhus-nimisen firman hankkeita. Kovia tyyppejä!

Ruotsissa on – tottakai, förstås – yli 100 Joutsenmerkittyä rakennusta. Tanskassakin 37. Pistän nämä luvut ylös. Voi sitten vaikka verrata tilannetta 10-20 vuoden päästä.

 

 

Previous
Tasoitetöitä ja tapetointia
Next
Pääsiäisenä tipunkeltainen villa piiloon

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat