Kategoria: Materiaalivalmistajat

Paljon tapahtuu: pääovi, hälytysjärjestelmä, märkätilat…

MateriaalivalmistajatRakennusmateriaalitRakennustyöt

Pikku hiljaa alkaa loppusuora häämöttää. Tekemistä ja selviteltävää on vielä paljon, mutta osa tiloista alkaa olla listoitusta vaille valmiita, ja siitä syystä tuntuu, että käyttöönottokatselmus on jo lähellä.

Pääovi saatiin asennettua viikonloppuna. Ovi on ulkopinnaltaan tumman harmaa eli samaa sävyä kuin julkisivu. Sisäpinta on valkoinen kuten kaikki muukin sisäverhous. Ovessa on kukkakuviopainanta ja teknisiltä ominaisuuksilta kuten U-arvolta se on huippuluokkaa. Ensituntuma on jämäkkä. Ovi on kooltaan 1,0 m x 2,3 m. Yläreuna on siis samassa linjassa kuin ikkunoilla.

Etuoven viereiseen ikkunaan ilmestyi Verisuren tarra. Verisuren paketti sisälsi toki muutakin. Nyt, kun pääovi saatiin paikoilleen, asennettiin myös palo-, vuoto- ja murtohälyttimet. Verisuren mobiilisovelluksen kautta pääsemme seuraamaan ja säätämään mökin sisäolosuhteita. Sovellus nimittäin pelittää yhteen muun muassa Panasonicin lämpöpumppujen kanssa.

Lattiapintoja on maalattu 1-2 kertaa Tikkurilan Helmi pohjamaalilla ja paikoin jo 2 kertaa (lopullisella) Tikkurilan Betolux aqualla. Laitoin sulkuihin ”lopullisella”, koska saattaa olla, että lattian värisävy vaihtuu ja maalaan ne vielä uudestaan. Valkoisessa kuitenkin pysytään 🙂

Märkätilat ovat seuraavaksi listalla. Märkätilojen lattioihin valetaan 10 cm kakku betonia, käsitellään primerilla seinät, vesieristetään ja sitten laatoitus päälle. Lattiat saavat laatoituksen, kun olemme mittaamalla todenneet ne riittävän kuiviksi. Kuivumisajat ja loma-ajat huomioiden emme taida päästä Juhannukseksi valmiiseen rakennukseen, mutta kesän lopulla kyllä. Märkätilatuotteet ovat onneksi selvitetty ja hyväksytty. Teemme kaikki Kiillon tuotteilla.

Koko vedeneristys kannattaa tehdä saman valmistajan tuotteilla. Näin varmistetaan tuotteiden yhteensopivuus.

Primerit tulevat olemaan joko Kiilto Start Primer tai Kiilto Keraprimer.

Vedeneriste Kiilto Kerafiber. Vahvikenauhat ja läpivientikappaleet ovat myös Kiillon järjestelmästä.

Tartuntalaasti Kiilto Superfix DF.

Saumalaasti Kiilto Lattiasaumalaasti ja Saumalaasti.

Silikonit Kiilto saniteettisilikoni. KiiltoFix Masalla tiivistetään kiristysrenkaan ja lattiakaivon liitoskohta.

Tuotteet löytyivät myös Ympäristömerkinnän rakennustietokannasta, joten niitä varten ei tarvinnut hakea erillistä hyväksyntää (eli ensiksi vakuuslomake tuotteen valmistajalle, odotusta viikosta kuukauteen, jotta ovat varmistaneet kaikki kielletyt tai rajoitetut ainesosat ennen lomakkeen allekirjoitusta ja sitten lomakkeen lähetys ympäristömerkinnälle ja muutama arkipäivä odotusta asian käsittelyyn). Tietokannasta löytyvä tuote helpottaa ja nopeuttaa prosessia oleellisesti. Hyvä siis, kun tuotteiden valmistajat lisäävät tuotteitaan rakennustietokantaan. Aika määrä niitä siellä jo onkin. Tämä helpottaa tulevia Joutsenmerkki-rakennusprojekteja.

Keittiön valinta – Puustelli

EnergiatehokkuusMateriaalivalmistajat

Keittiön materiaalien ja kodinkoneiden valinta on ollut perusselvittelyn ja valintojen lisäksi taas hieman työläämpää. Piirrätytimme oman toiveemme keittiösuunnittelijalla ja pyörittelimme keittiömme 3D-mallia tietokoneen näytöllä tunnustellaksemme kokonaisuuden istuvuutta käytännössä omaan paikkaansa mökin päätyseinälle.

Puustellilta löytyi Joutsenmerkin kriteereihin sopivat materiaalit. MDF- ja melamiinilevyjen formaldehydipitoisuuksista tarvitaan vielä dokumentit, mutta on jo tiedossa, että ne täyttävät vaatimukset.

Kodinkoneet halusimme AEG:n mallistosta. Ensiksi valitsemamme koneet eivät täyttäneetkään energialuokan osalta vaatimuksia. Muun muassa kalusteisiin integroitua AEG:n jääkaappi/pakastinta ei löytynyt Puustellin katalogista A++ energialuokassa. Myös B-energialuokkaan kuuluvan liesituulettimen löytymiseen jouduimme käyttämään aikaa. Vielä etsimme 500 mm leveää liesituuletinta B-energialuokkaan kuuluvana. Tai sitten täytyy ottaa 600 leveä tuuletin, jota ainakin löytyy B-luokkaan.

Alla snap shot kodinkoneiden energialuokkaa koskevista kriteereistä.

Yhteistyökumppanit – Joutsenmerkin lisäarvo ymmärretty

JoutsenmerkkiMateriaalivalmistajat

Viikon päästä on vuosi kulunut siitä kun aloitimme perustusten tekoa. Se oli maaliskuun puoliväliä 2016, kun aloimme mallaamaan lumisen kallion päälle ensimmäisiä sokkelimuotin pattinkeja.

Siitä alkaen olen soitellut ja viestitellyt yli 100 yritykseen ja kertonut, että rakennuksenkin voi Joutsenmerkitä, ja että meillä on mökkiprojekti menossa, johon olisin kiinnostunut hankkimaan heidän tuotteitaan. Siis mikäli ne täyttävät Joutsenmerkin kriteerit.

Pienen alkuharjoittelun jälkeen kävi selväksi, että kannattaa ottaa suoraan yhteyttä yritysten markkinointijohtoon ja sitten kehityspäällikköön. Markkinointipuolella yleensä ymmärretään Joutsenmerkin lisäarvo. Teknisen puolen henkilöt puolestaan tietävät, mitä heidän tuotteet ovat syöneet ja kelpaavatko ne Joutsenmerkin kriteereihin.

Nämä yritykset ovat lopulta valikoituneet mukaan projektiimme. Kiitos heille siitä!

Formaldehydipohjaiset lisäaineet ulko-ovissa

JoutsenmerkkiLaadunvarmistusLuontoMateriaalivalmistajatTuotteet

Olen selvitellyt ulko-ovien HDF-levyjen formaldehydipohjaisten lisäaineiden määrää, sillä olen havainnut haastavaksi löytyy sopivaa hdf-pintaista ulko-ovea, joka täyttäisi Joutsenmerkin vaatimuksen.

Euroboard tuo Suomeen HDF-levyjä, joita kaikki suomalaiset ovivalmistajat käyttävät. Euroboardista vastattiin, että levyjä valmistaa Euroopassa kaksi valmistajaa: Lesonit Sloveniassa ja Finsa Espanjassa. Lisäksi on joku saksalainen valmistaja, joka tekee levyjä samoilla spekseillä kuin espanjalaiset. Kaikilla levyt täyttävät E1-standardin. Levyissä on kuitenkin formaldehydipohjaisia lisäaineita mukana mm. säänkestävyyden parantamiseksi. Euroboardista ei osattu sanoa, että onko edes olemassa valmistajaa, jolla olisi valikoimissa oviin sopivaa hdf-levyä, jossa formaldehydipohjaisia lisäaineita olisi alle 3 %, joka on Joutsenmerkin vaatimus. Epäilivät, että ei ole. Sloveniassa ja Espanjassa valmistetuissa levyissä on 20-22 %. E1-standardi täyttyy ja kannustinta parempaan/terveellisempään laatuun ei ole. Tai on, mikäli valmistajilla olisi tavoitteena Joutsenmerkin vaatimuksiin vastaaminen.

Kaskipuun Sompio-ovi kiinnostaisi, mutta saa nähdä päästäänkö vaatimuksiin. Onkohan kaikissa hdf-pintaisissa ovissa liikaa formaldehydiä? Jäljelle jäävät kunnon puusta tehdyt ovet. Tai sitten metallista ja lasista, mutta eivät ne oikein tähän kohteeseen istu.

 

Alapohja ja yläpohjakin eristetty – Puhallusvillaa yläpohjaan

MateriaalivalmistajatRakennustyöt

Joulun välipäivinä tuli asennettua loput alapohjan tuulensuojalevyt 30 mm (Isover RKL-31) ja niiden päälle kaksi kerrosta 150 mm paksua levyvillaa (Isover KL33). Alapohjan eristys siis kunnossa.

Tammikuun alkuun saimme puhallusvillaparivaljakon asentamaan puhallusvillan yläpohjaan. Sitä tuli reilu 500 mm:n kerros ympäriinsä, vinoille osille reilusti enemmänkin.

Isoverin uudehkossa InsulSafe puhallusvillaeristeessä on se hyvä puoli, että se ei juurikaan pölynnyt. Ainoa pöly tuli siitä, kun puhallus nostattaa muun rakennuspölyn pinnoilta ilmaan.

Nyt on ulkovaipan eristeet asennettu. Väliseinien ja välipohjan kaikua vaimentamaan tulee sitten myöhemmin vielä 50 mm kerros levyvillaa.

Miksi kehittää rakennusmateriaaleja – ja rakennusalaa?

LuontoMateriaalivalmistajatVihreä elämäntapa

M1-päästöluokitus on ollut hyvä ”keksintö” noin 20 vuotta sitten. Se on edistänyt materiaalien kehittämistä ja päästöjen minimoimista. Nyt merkki on jo tuhansilla tuotteilla. Toisaalta herää kysymys, että miten saisi materiaalien valmistajat viemään tuotteitaan vielä terveellisempään ja ympäristöystävällisempään suuntaan?

Se, että rakennustuotteilta vaaditaan päästöjen suhteen jokin perustaso, on hyvä lähtökohta. Sitten tulevat erilaiset vapaaehtoiset merkinnät kuten M1 tai Joutsenmerkki.

Rakennustuotteissa keikutaan usein terveellisyyden ja turvallisuuden välimaastossa: esimerkiksi paloturvallisuutta saadaan parannettua aineilla, jotka ovat sitten taas terveydelle haitallisia. Kumpaa sitten arvostaa enemmän? Tai sulkeeko toinen toisen pois?

Varmaa on, että tuotekehitys vaatii yrityksiltä resursseja. Sopivien raaka-aineyhdistelmien löytäminen, testaaminen, sertifiointi ja uuden tuotteen markkinoiminen kuluttajille ei ole ihan ilmaista. Kuka tähän pystyy? No, suuryrityksille tämä on arkipäivää. Pitäisikö siis niillä olla enemmän vastuuta terveellisen asumisen ja rakentamisen edistämisessä? Toisaalta yksittäiselle yritykselle uuden tuotteen lanseeraaminen on aikamoinen ponnistus kuten edellä todettiin. Suomessa rakennusala on konservatiivinen ja siellä suhtaudutaan helposti varauksella uusiin tuotteisiin, joista ei ole tietenkään pitkäaikaista kokemusta kertynyt. Tässä taustalla on ajatus, että uudet hömpötykset saattavat johtaa home- ja kosteusvaurioihin.

Yksi hyvä idea vaikuttaa materiaalien päästöttömyyden kehittymiseen on esimerkiksi kaupunkien hankintojen pisteyttäminen. Kun kaupunki kilpailuttaa ja tekee hankintoja, vähäpäästöisyydestä saa pisteitä. Tämä pistää tuotteiden toimittajat ja valmistajat miettimään, miten saada oma tuote kilpailijaa terveellisemmäksi.

Millaisen tuotteen itse valitsisit, mikäli hyllyssä on kaksi vaihtoehtoa samaan hintaan: A on 20 % vähäpäästöisempi kuin B, ja B puolestaan 20 % paloturvallisempi tai helpommin puhdistettava?

Teknisesti ihmiskunta pystyy varmasti toteuttamaan terveellisempiä tuotteita. Kestää jonkin aikaa, että opimme ja haluamme pois vanhasta totutusta tavasta. Siihen tarvitaan tietoa ja tietoisuuden lisäämistä. Niin kauan ollaan tyytyväisiä, kun paremmasta ei ole tietoa. Perus kuluttaja ostaa sitä mitä muutkin, ja sitä mitä on tottunut ja on tarjolla. Pitäisikö pyytää enemmän?

Rakennusalalle kaivataan uutta draivia. Kuka siitä ottaa vastuun? Voisiko päättää, että lähdetään yhdessä kehittämään alaa suurella joukolla? Yksittäisten yritysten tuotekehittäminen on hidasta ja vaatii paukkuja, mutta mitä jos ratkaisuja tähän haettaisiinkin yhteistoiminnallisesti? Muun muassa home- ja kosteustalkoot olivat hyvä hanke. Hankkeessa tunnistettiin monia pullonkauloja ja tehtiin useita suosituksia useiden toimijoiden kanssa yhdessä. Nyt voisi katsoa laajemmin kauemmas tulevaisuuteen ja nostaa rakennusalan vetovoimaisuutta, imagoa jne. yhteistoiminnalla. Vastakkainasetteluista ei ole juurikaan hyötyä. Päinvastoin. Ne hidastavat kehittymistä ja innovaatioiden syntymistä. Vastakkainasettelu on 80-lukua! Rakennusala pitäisi tuoda tähän päivään ja nyt aika on siihen oikea.

Suomessa on valtavan hyvää osaamista rakennusalalla, mutta joku tökkii. Meitä sanotaan vanhanaikaisiksi. Sitten meitä verrataan ICT-alaan, jossa tempo on aivan eri luokkaa. Aistin kuitenkin muutosta rakennusalan kulttuuriin, koska muun muassa nuorissa on nähtävissä tähän merkkejä. Ääriesimerkkinä vaikka jääkiekkoilija Patrik Laine: kaveri on nuoresta iästään huolimatta tai siitä johtuen todellinen virtuoosi, rento, ei pelkää virheitä ja painaa menemään intohimolla. Samaa toivon rakennusalan ammattilaiseltakin. Tosin pakko ei ole olla nuori.

 

Pääovi

MateriaalivalmistajatTuotteet

Pääoven kanssa on vielä selvittämistä. Oven levymateriaalia koskee formaldehydi-vaatimus. Kaskipuun Sompio-ovi olisi meidän mieleen, mutta saa nähdä täyttääkö oven molemmissa pinnoissa oleva hdf-levy tuon vaatimuksen.

http://www.kaskipuu.fi/fi/ovet/design/sompio/

 

Ikkunat – HR-ikkunat Ruhkala Oy

EnergiatehokkuusMateriaalivalmistajatRakennustyöt

Ikkunoiden kilpailutus oli pitkä prosessi. Kaiken kaikkiaan tarjous tuli 11 toimittajalta. Teknisesti monet ikkunat näyttivät paperilla samoilta: kiinteillä U-arvo 0,71 ja avattavilla 0,80 W/m2K. Haimme lähinnä hyvän eristyskyvyn omaavaa ikkunaa ja kotimaisuus olisi plussaa. Osa toimittajista ei tarjonnut lainkaan pyöreitä ikkunoita ja osalla alkuperäissuunnitelmassamme ollut  liukulasielementti ei kuulunut toimitukseen. Kun mikään aikaisemmin saapunut tarjous ei tuntunut täysin tyydyttävältä, pyysimme vielä HR-ikkunat Ruhkala Oy:ltä tarjouksen. Kun hinta oli kohdallaan ja toimitukseen kuului kaikki mitä pyysimme, kaupat syntyivät. Kaiken lisäksi avattavilla ikkunoilla oli markkinoiden paras U-arvo (0,55 W/m2K) ja asiakaspalvelu oli ystävällistä ja reagoi nopeasti.

Ikkunat ovat päällisin puolin tyylikkäät laseja, karmeja ja heloituksia myöten. Harmi, ettemme huomanneet pyytää karmireikiä valmiiksi porattuina. Pieni juttu, mutta lisätyötä, lisätyötä…

Nyt ikkunat ja ovet ovat asennettu pyöreitä ikkunoita lukuun ottamatta. Oviin tulee vielä hyönteissuoja, mutta se ei ole tällä hetkellä asennuksessa kiireellisempien listalla. Pääasia oli, että nyt syksyllä saatiin mökki säältä suojaan.

wp_20160924_004

Kuvassa näkyy kolme metrin levyistä ikkunaa samassa aukossa ja sitten ovi omassa aukossaan. Tuohon Pokemonin pään muotoiseen aukkoon tulee 800 mm halkaisijaltaan oleva pyöreä ikkuna. Aukon reunat ovat vielä viimeistelemättä.

wp_20160918_007

Ikkunoiden karmin tiivistykseen ei käynyt mikään Suomessa myytävistä uretaanivaahtolaaduista. Suomessa kun on kaikissa vaahdoissa isosyanaattia, joka saattaa aiheuttaa astmaa, allergiaa ja ärsytysoireita. Ruotsissa sen sijaan on myynnissä useamman valmistajan isosyanaattivapaata polyuretaanivaahtoa. Ruotsissa (tai ruotsinkielisillä alueilla kuten lisäksi Norja ja Tanska) tällaiselle tuotteelle on kysyntää selvästi Suomea enemmän. Tuotteen tilaaminen Ruotsista oli yksi vaihtoehto, mutta kun selvisi, että karmin tiivistykseen voi käyttää paisuvaa nauhaa, päätimme kokeilla sitä.

Tuotetta oli saatavilla Tremco-Illbruckilta ja se täytti Joutsenmerkin kriteerit. TP320-nimiselle tuotteelle luvattiin parempi tiiveys kuin uretaanilla ja nopeampi asennus (kun huomioidaan tiivistyksen kaikki työvaiheet). Kuulosti hyvältä. Asennusvideo, jonka saimme toimittajalta, todisti asennuksen olevan helppoa. Lisäksi teki taas mieli kokeilla jotain uutta, joten tilasimme 104 metriä paisuntanauhaa.

Nauha paisuu lämpötilan vaikutuksesta, kun se on otetta auki kerältään. +20-asteen lämpötilassa menee noin puoli tuntia, että nauha on paisunut alkuperäisestä 5mm paksuudesta 17 milliseksi. Asennuskeli ei ollut nyt noin lämmin ja muodonmuutos vei tällä kertaa noin pari päivää.

Nauhaa saa eri levyisinä karmin leveyksiä peesaten. Tiivistettävät aukot tulisi olla 2-3 cm karmia väljempiä, jotta ikkunan sovittaminen onnistuu sujuvasti nauhan kanssa. Kannattaa huomioida, että musta nauha lämpenee auringon paisteessa nopeasti ja asennuksessa saattaa tulla kiire. Tätä tuotetta oli lopulta ihan mukava asentaa. Nähtäväksi jää, kun teemme käyttöönottokatselmukseen tiiviysmittauksen, että onnistuiko tiivistäminen paisuntanauhalla niin kuin piti.

Ikkunat ovat ainakin nyt paikallaan ja mökin ikkunoiksi pitkällä tähtäimellä ajateltuna parhaat mahdolliset. Energiankulutushan komppaa yhteen U-arvojen ja pinta-alojen kerrannaisena. 20 neliötä ikkunaa kuluttaa tuplana sen mitä 10 neliötä, mikäli niiden U-arvot ovat samoja. Vastaavasti U-arvolla 1,1 oleva ikkuna kuluttaa käytössä energiaa tuplana sen mitä U-arvolla 0,55 oleva ikkuna. Vielä, kun huomioidaan vuotuinen lämpötilaero sisä- ja ulkoilman välillä ja kerrotaan tämä vuodessa olevilla tunneilla, saadaan kilowatteja, jotka on helppo muuttaa kolikoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että aina kun on kova pakkanen ja korvia nipistää, mieltä lämmittää tieto säästetyistä euroista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hankintojen pitäisi aina perustua elinkaarilaskelmiin (ja vähän vähemmän tunteisiin). Toki parempi U-arvo vaikuttaa myös asumisviihtyvyyteen pienentyneenä vedon tunteena.

Terassiin LunaComp lämpöpuukomposiittia

MateriaalivalmistajatPiha ja terassitRakennusmateriaalit

Nyt on terassilaudoitus valittu, Joutsenmerkki-organisaatiolle toimitettavat dokumentit koossa ja useampi neliö tuotettakin jo asennettunakin. Päädyimme LunaComp lämpöpuukomposiittiin. LunaComp tuntuu erittäin jämäkältä (mm. tiheys 3x männyn tiheys) ja viimeistellyltä. Näistä syistä siitä saa arvokkaan vaikutelman. Ekologista mielikuvaa parantaa sana ”lämpöpuukomposiitti”. Täytyy myöntää, että alussa ennakkoasenteen ja mielikuvien muodostama kynnys oli muutaman porrasaskelman korkuinen. Vielä ei ole pidempiaikaista kokemusta, mutta tähän astisesta voi sanoa, että kannatti. Luulen, että muun muassa mielikuva liukkaudesta johtuu siitä, että komposiittilaudat ovat toisiaan vasten liukkaita. Jalkaa vasten laudat eivät ole liukkaita. Sileitä kylläkin – ja sitä taas arvostaa muutamia tikkuja perus puuterassista jalkaansa saaneena  ja niitä irrotelleena.

Oma lisäarvonsa on sillä, että LunaComp valmistetaan Lunawoodin tehtaalla Iisalmessa.

Täältä voit lukea lisää tuotteesta ja sen ominaisuuksista: lunacomp.fi

wp_20160923_006

wp_20160924_004

Kuvissa terassia rakenteilla. Grafiitin harmaa terassi istuu hyvin yhteen rakennuksen TM7833-sävyyn värjätyn Cello Wintexin kanssa.

 

 

Isover-eristeiden ympäristöarvoista

EnergiatehokkuusJätteiden hallintaLuontoMateriaalivalmistajatRakennusmateriaalit

ISOVER-eriste on hyvä valinta rakennukselle, mutta myös ympäristölle. Eristeen vaikutukset ympäristöön on huomioitu koko niiden elinkaaren ajalta: Hyvinkään ja Forssan tehtailta aina käytöstä poistumiseen saakka. Rakennusmateriaalin oikealla valinnalla on suuri merkitys rakennuksen hiilijalanjälkeen.

ISOVER ja ympäristö:

  • Pääraaka-aineena kotimainen kierrätyslasi
  • Biokaasu ja maakaasu käytössä tuotannossa
  • Multipackin avulla vähemmän liikennepäästöjä ja pienempi pakkausmateriaalin kulutus

ISOVERilla teollisuuden ja kotitalouksien käyttämä lasi muuttuu arvokkaaksi raaka-aineeksi. Tiesitkö, että ISOVER-eristeet valmistetaan jopa 85 % kierrätyslasista? ISOVER onkin Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. Raaka-aineesta ei uskoisi, että lopputuloksena on helposti käsiteltävä ja pehmeän jämäkkä eriste.

Tuotannossa tehdään kovasti työtä ympäristön eteen. Forssan tehtaan tuotannossa käytetystä energiasta noin 70 % on biokaasua ja Hyvinkään tehtaalla hyödynnetään maakaasua. Forssan tehtaan tuotannosta ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Tehtailta ylijäävä eristemateriaali kierrätetään uudelleen, ja se saa uuden elämän puhallusvillana. Pakkausvaiheessa ISOVER-eristeistä puristetaan ilma pois 1/4 osaan alkuperäisestä koosta. Näin tilaa säästyy koko logistiikkaketjussa, ja vuoden aikana säästyy jopa 5200 rekkakuormaa. ISOVER-eristeet säästävät käyttöikänsä aikana energiaa 200 kertaa niin paljon, kuin niiden valmistamiseen on käytetty. Eristämällä voit siis todellakin vaikuttaa!

 

Ympäristöystävällisyys on yksi Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:n arvoista. Ympäristöasioiden hallintajärjestelmä on sertifioitu standardin ISO 14001 mukaan.

Tehokas lämmöneristys säästää luonnonvaroja, sekä luontoa tulevia sukupolvia varten vähentämällä rakennuksen energian kulutusta ja tätä kautta syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Myös tuotantoprosessin aiheuttamat tuotantoriskit ja -kuormitukset pyritään minimoimaan. Ympäristövaikutukset on otettu huomioon tuotteiden raaka-ainevalinnoissa, tuotekehityksessä, valmistuksessa, kuljetuksissa, asentamisessa ja asumis- sekä uudelleenkäytössä. Ympäristön tilaa seurataan ja mitataan aktiivisesti.

Pääraaka-aineena kierrätyslasi

Kierrätyslasi on ollut tuotteiden pääraaka-aine jo vuodesta 1983 lähtien. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillan valmistuksessa käytetyistä raaka-aineista keskimäärin 80 % on kierrätyslasia.

Energia

Energiaa käytetään raaka-aineiden sulattamiseen, kuidutukseen ja sideaineen kypsytykseen. Energian käyttöä on tehostettu uusimalla laitteistoa sekä parantamalla tuotantotehokkuutta tehtailla.

Lämmitysenergian tuottaminen kuluttaa luonnonvaroja ja saastuttaa ympäristöä. Lämpöeristeen valmistukseen tarvittava energiamäärä säästetään nopeasti rakennuksen lämmitysenergian tarpeen vähentyessä. Jos lämpöeristeet olisivat kaksi kertaa nykyistä paksumpina kerroksina, luontoa säästyisi ja lämmityskustannukset putoaisivat huomattavasti. Säästö olisi merkittävä myös kansantaloudellisesti.

Tuotantolaitoksilla tutkitaan jatkuvasti mahdollisuuksia siirtyä käyttämää uusiutuvia tai puhtaampia energiamuotoja. Hyvinkäällä siirryttiin vuonna 2009 käyttämään maakaasua trukkien polttoaineena.  Maakaasun avulla trukkien päästöt pienenevät ja niiden pienempi melutaso parantaa käyttömukavuutta. Forssassa korvattiin 2010 osa tehtaan käyttämästä nestekaasusta biokaasulla. Biokaasu on uusiutuva energiamuoto, jonka avulla pienennetään tehtaan ympäristövaikutuksia mm. CO2-päästöjen muodossa.

Jätteet

Toimipisteissä syntyvän jätteen määrää seurataan kuukausittain ja tavoitteena on kaatopaikalle menevän jätteen määrän minimoiminen. Tärkeä osan tämän tavoitteen onnistumisessa on jätteiden lajittelulla. Tehokkaan lajittelun avulla mahdollisimman suuri osa syntyvästä jätteestä voidaan kierrättää tai jatkojalostaa energiaksi.

Veden käyttö

Tuotteiden valmistuksessa vettä tarvitaan pääasiassa sideaineen laimentamiseen, laitteiden ja prosessin jäähdytykseen sekä kaasu-, että prosessipesuihin. Prosessivesi puhdistetaan tehtaiden omissa puhdistuslaitoksissa ja käytetään uudelleen, joten tuotteiden valmistus ei aiheuta kuormitusta vesistöihin tai vesienpuhdistuslaitoksille.

Päästöt ilmaan ja maaperään

Tehtaiden toiminnasta aiheutuvia päästöjä pyritään minimoimaan käyttämällä EU:n määrittelemää parasta mahdollista tekniikkaa (BAT). Tämä tarkoittaa sitä että kaikki piippuun johdettavat kaasut pestään ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Piippukaasuista suoritetaan mittauksia vuosittain riippumattoman tahon toimesta ja mittaustulokset toimitetaan ympäristöviranomaisille.

Maaperän likaavien päästöjen riskiä on pienennetty vähentämällä tehtailla varastoitavien kemikaalien määrää. Tämän toiminnan ansiosta Turvatekniikan Keskus (TUKES) alensi vuonna 2009 Hyvinkään tehtaan kemikaaliriskiluokitusta. Kaikki tehtailla tapahtuva kemikaalien varastointi ja käsittely tapahtuu suoja-altaiden päällä, mikä estää vähäistenkin kemikaalimäärien pääsyn maaperää. Tehdasalueiden pohjaveden laatua tarkkaillaan vuosittain ja mittausraportit toimitetaan ympäristöviranomaisille.

Pakkaus ja kuljetukset

Pakkaamisessa hyödynnetään pakkaustekniikkaa, joka mahdollistaa tuotteen puristamisen noin yhteen neljäsosaan eristeen alkuperäisestä tilavuudesta. Tämä vähentää kuljetuskaluston tarvetta ja kuljetuksista aiheutuvaa ympäristörasitusta. Tehokas pakkaustekniikka vähentää myös pakkausmateriaalin ja kuljetuslavojen tarvetta. Käytettävät pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä ja poltettavia.

  • 1
  • 2

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat