Höyrynsulku – Ranimobar

MateriaalivalmistajatRakennusmateriaalit

WP_20160814_009

Ranimobar-höyrynsulkumuovi on nyt asennettu Joutsenmökissä ympäriinsä lattiaa lukuun ottamatta. Saumat ja läpiviennit teipataan asianmukaisesti. Tiiviysluku pitäisi saada lähelle 1,0 1/h. Muuten ei päästä energialuokka B:hen, joka on Joutsenmerkin vaatimus pientaloilla.

Lisätietoa Ranimobar-höyrynsulusta: http://www.raniplast.fi/index.php?id=5443ce1796167&lang=fi. Laadukas ja pitkäikäinen sanotaan. On niissä höyrynsulkumuoveissakin eroja.

Paljonkohan on teippien kulutus lisääntynyt siitä, kun vuonna 2007-2008 rakennusten tiiviyden tärkeys alkoi tulla kaikkien rakentajien tietoon ja ilmavuotoluvulle piti esittää lukuarvo tasauslaskimeen ja sitten energiatodistukseen? Nyt teipataan ja tiivistetään saumoja ja läpivientejä sekä höyrynsulussa että tuulensuojassa. Hyvähän se on, että ilmanvaihto on hallittua, vetoisuus vähenee ja samoin energiankulutus.

Tectiksen Sitkoflex on ollut hyvä teippi höyrynsulun saumoihin. Niin kuin nimestäkin saattaa arvata, tartunta on sitkeä, elastinen ja venyvä. Teippi käy lisäksi Joutsenmerkin vaatimuksiin.

Previous
Lämmöneristeet – Isover
Next
Energiavaatimus kova mökeille

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat