Dokumentointia

Laadunvarmistus

Itselleen, kun rakentaa, pyrkii tietysti tekemään hyvää jälkeä. Ihan näin tarkkaa dokumentaatiota ei varmasti tulisi tehtyä, ellei Joutsenmerkki sitä vaatisi. Materiaalilokia olen pitänyt ja Joutsenmerkin kriteerejä seurannut kohta kohdalta alusta asti. Alla ote lokistani.

Olen matkan varrella toimittanut materiaalitietoa ympäristömerkintäorganisaatiolle puutavarasta kemikaaleihin (varmasti osa vielä puuttuu) ja energiavaatimuksen täyttyminen on tarkastettu.

Tässä esimerkkinä listausta muista dokumentoitavista asioista:

  • Kuvaus vaatimusten O1 (=rakennuksen yleiskuvaus) ja O2 (=alihankkijat ja laadunvarmistus) mukaan
  • Ulkovalaistus (O5) ja mökkiin tulevat kodinkoneet (O6). Mm. energialuokat ja tarveohjaus.
  • Miten olemme arvioineet radon-riskin (O9) ja millainen kosteudenhallintasuunnitelma meillä on (O10) ja olemmeko miettineet päivänvaloa (O13)? Jos mökkiin tuli radon eristys/poisto, ei radon riskianalyysiä tarvita, sillä katsotaan, että vaatimus täyttyy.
  • Entä olemmeko miettineet laadunvarmistusosion vaatimuksia? Onko meillä jotain kirjallista dokumentaatiota vaatimuksiin O30-O38? (O40 dokumentoidaan hakemuslomakkeella ja O39 ei oikeastaan meitä koske)
  • Entä olemmeko miettineet mistä vaatimuksista olisimme saamassa pisteitä?

Projektinhallintaa, projektinhallintaa…

Monenlaista mietittävää koko ajan. Tähänkin alkaa kehittyä omaa rutiinia. Vaatimuksia on kuitenkin paljon ja kaikki on täytettävä. Lopussa voi olla hankala lähteä korjaamaan puutteita, mikäli huomataankin jotain olevan kriteerien vastaisesti. Nyt olemme jo aika pitkällä, sillä meiltä puuttuvat ainoastaan märkätilojen vesieristykset, pinnat ja kalusteet. Märkätilatuotteet löytyivät Kiillon tuotteista ja koska kaikki niistä olivat Joutsenmerkin tietokannassa, niihin ei tarvinnut metsästää sen enempää dokumentteja. Koko ajan helpottuu 🙂

Previous
Terassilasit saapuivat
Next
Terassiin kulkutie, portaat ja kaiteita

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat